טיפים לניהול נכון של המשכנתא

ביום שלאחר לקיחת המשכנתא, רובם המכריע של הלקוחות בטוחים שסיימו את התהליך ומכאן חייהם יכולים לחזור לשגרה שהייתה לפני כן.

האם זה נכון, שניתן להתייחס לניהול המשכנתא כדבר סטטי שאנחנו לא צריכים לעקוב אחריו ולנהל אותו? האם זה נכון שאם לקחתי מסלולים יציבים אין לי צורך לדאוג משינויים כי הריבית היא קבועה לא צמודה? והאם יש לי אפשרות לחסוך למרות שקיבלתי תנאים מצוינים ביום לקיחת המשכנתא?. 

התשובה שלי היא מחולקת למספר חלקים :

ריביות המשכנתא – חשוב לדעת כי הריביות של המשכנתא הניתנות ביום לקיחתה ניתנות לתקופת זמן שנקבעה מראש בין הבנק ללקוח ולאחר מספר שנים ריביות אלו יכולות להשתפר בגלל שיתרת התקופה קטנה וכיום ניתן להשיג עסקה טובה יותר גם אם השוק לא ישתנה.

אחוז המימון – גם בסעיף זה יש משמעות רבה לגובה הריביות שנקבל מכיוון שככל שאחוז המימון גבוה יותר כך הריביות יהיו אטרקטיביות פחות ולכן ככל שעוברות השנים אחוז המימון יורד גם במידה וערך הבית לא השתנה כי יתרת הקרן קטנה ולאחר מספר שנים יש לנו הלוואה בסיכון נמוך יותר במקרים רבים.

רגולציה – למרות שלאחרונה ראינו שינוים שבאו נגד לוקחי המשכנתאות וגרמו לעלית ריביות, יכול גם להיות מצב אחר במידה והשוק ישתנה ולכן חשוב אחת לתקופה לבדוק מה השינויים והאם יש הפעם שינוי לטובת בעלי המשכנתאות.

מסיבות אלו וסיבות נוספות אני טוען שמאוד חשוב לעקוב אחרי התנהלות המשכנתא ברמת המיקרו והמאקרו ולנהל אותה לאורך כל התקופה. אישית אני ממליץ לבדוק עם גורם מקצועי אחת לשלושה חודשים ולמי שאין זמן לכל הפחות אחת לחצי שנה אם יש כדאיות לעשות מחזור משכנתא כי זה יכול לחסוך לנו עד מאוד אלפי שקלים.

הכותב רושם את דעתו בלבד ואין הכתוב מחליף ייעוץ מקצועי, על ידי יעוץ כלכלי או יועץ משכנתא מקצועי. 

למידע נוסף או התייעצות ראשונית ללא כל התחייבות אתם מוזמנים ליצור קשר איתנו בטלפון 03-5298779 

כל מי שלוקח היצע מהכתוב עושה זאת על דעת עצמו ולא יבוא בטענות או מענות לכותב או לעורך הפוסט ולוקח את מלוא האחריות על עצמו – ט.ל.ח.

גלילה לראש העמוד

התקשרו
050-6382991
או השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן